Output

Sunday, March 14, 2010 6:32 AM Posted by umiefull
Assalamualaikum wbth.

Selepas mengalami konflik dalam diri beberapa harinya,
akhirnya, inilah takdir terbaek utkku.

Antara Seminar Perubatan Islam(Mu'tah) vs Kursus Penggarapan Al-Aqsa[RAPS] (Amman)

Hampir2 aku terlepas kedua2 nya,
akibat melalui 1 minggu yg amat2 memenatkan.
(ntah ape la yg penat sgt tuh..haha)
Mungkin jg akibat kata2 ku tempoh hari, dgn seorg teman..
 
"Kalau kita ade 2 pilihan, dengan tak hadir pada kedua2 program tersebut bukan lah cara terbaek..kononnya nak bg adil. At least pilih la salah satu..supaya tak dapat maksimum, tapi dapat lebih optimum.."

Dipendekkan kisah, selepas menghadapi kerenah 'birokrasi',
akhirnya dpt jg aku ke RAPS walaupun dh redha klu xdapat pergi. Sbb kunun2 nya nak study.. Alhamdulillah..

Bersama Dr Zainur Rashid-RAPS 2010
 
Input vs output

Input2 nya, bagi aku lebih kurg je dgn prog. palestin sebelum ni.
Ade jg penambahan sikit. Tapi disebab kan kekangan masa,
hanya yg penting2 sahaja yg disampaikan. Means, tak la terlalu details.

Kena ulangkaji slides2 kut lepas ni..iAllah Output, bagi aku.
Yang penting sekarang ni, just fokus ape yg diamanahkan utk kite skrg.
Ya3ni ---> STUDY Kalau boleh, rasa macam semua bende kita nk master kn?

Tapi, sedarlah, setiap org tu,
dah ditetapkan dgn peranan masing2.
Aku di bidang pergigian..
Kalian mungkin dalam bidang medic, agama etc.
Kita semua penting, untuk kemaslahatan ummat akan datang.
Terkesan dgn fakta dari Dr Zain,

"Kira2 500 orang tentera di dalam Briged Al-Qasam, memiliki kelulusan phd.."

Subhanallah!
Jadi, bermula dgn apa?
Bermula dgn pembelajaran yg bersungguh!

Nway, All the best to kawan2 medic ( exm hari ni),
kawan2 dentist, 17hb ni, dan kawan2 / adek2 Just,Yarmuk, Mu'tah & Mafraq utk mgu depan!

p/s: Isi2 kursus iAllah akan dikongsikan pd post akn dtg..bg laluan pd exm dulu..iAllah

1 Response to "Output"

  1. 'Ezzah Al-Islam Says:

    Alhmdulillah, nasib baik kabel baik ye.. kalau tak ada yg meraung melalak.. kuikui :p

    p/S: sila update entri isi pengisian bila habis exam. Orang kat sini dah merana tak dpt pergi, menanti2 khabar dr org yg bernasib baik ni..

Post a Comment