Kisah Kilinikal

Bismillah..

"Patut la Dr kate 'good' je..sbb tu dapat 1..kalau Dr kate 'excellent!' baru dapat 2 kot.."
 "Tapi, tadi aku nampak ade Arab tu dapat 3!.."

Nasiha & Shakirah saling berpandangan pelik..

Tiba-tiba..

"HAhahahahahHAhha"

"La, ko xtau ke, kalau markah sikit, tu maknanya lg bagus.."
"Markah penuh 5..kalau dapat 5, tu maknaya FAILED!"
"Ko dapat 1 tu,kire dapat FULL MARK la..."

 ***********

Minggu ni, dah masuk minggu ke 4 aku di alam KLINIKAL..
Bersamaan tahun ke 4 aku berkelana di Bumi Joden ni..

Alhamdulillah..

Tapi hakikatnya, terlalu banyak lagi perkara yg aku xtahu..

Haha...

Berjalan balik dari klinik *CONSERVATIVE DENTISTRY tadi,
duk asyik pikir pasal markah..
Lega betul bila dpt tau pasal sistem pemarkahan kt klinik CONS td..

Haha..

Still tak boleh lupe..

Patut la, Arab yg dpt markah 3 tadi, banyak pulak teguran dari Dr...

Bukan kate buat sbb nak markah bagus..
Tapi, ye la, baru buat kan..
Mesti la terdetik dan ade la sikit utk mengharapkan pujian or at least Dr puas hati..



Hurm, betul kate my 'assisstant' tadi..

"Nanti dah kerja, dah xde sape nk bagi markah lagi.."

Betul2!!!
Buat bukan sbb markah..tapi sebagai latihan..
Insaf2 la weii..

Astaghfirullah...
Kalau buat sbb nak dapat markah bagus / 'sikit' ,
 jadi bila tak dapat,
akan rasa kecewa & down sekejap..

Tapi kalau dah set minda dari awal, buat sbg satu latihan,
utk belajar dari kesalahan & utk tingkatkan kemahiran,
jadi bila mana dapat banyak teguran, rasa lagi bermanfaat & semangat...

Lagi2 kalau ingat Allah dari awal, mesti lebih tenang & perasaan pun terkawal..
InsyaAllah..

 




*CONS - klinik untuk buat tampalan gigi/rawatan akar gigi









.



4 Response to "Kisah Kilinikal"

  1. niksolihah Says:

    chumelll jek..hahaha.. lenkali tny dokto directly..

    knapee 1 jee?? heheh

    knik dulu, wat muka pelik, dokto terus eksplain.. nombo2 ni tak bermaksud markah!. haha..

  2. umiefull Says:

    haha..
    xnyesal xtanye Dr, knik..
    terserlah sgt kurg pngetahuan di situ..
    hehe..

  3. ainaa syahirah Says:

    lawak je kak umi nih. xD

  4. umiefull Says:

    hehe=)

Post a Comment